Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Fogászati implantáció: fogpótlás a 21. században

Posted on January 3 2013

Fogászati implantáció: fogpótlás a 21. században

Sziasztok! Üdvözöllek Benneteket a blogomon! A nevem Eszti, egy fiatal, egyedülálló anyuka vagyok Budapestről. Magamról előljáróban legyen elég annyi, hogy a egészséges életmód rendíthetetlen híve vagyok, szeretek mozogni, és szentül hiszem, hogy a szépség csakis belülről fakadhat, csak az lehet szép, ami egészséges is. E szerint élem az életem, és nevelem kisfiamat is.

Munkám során leginkább a száj egészségével foglalkozom, ugyanis fogászati asszisztensként dolgozom egy fogbeültetés klinikán Budapest központjában. Mielőtt ezt a szakmát választottam volna, fogalmam sem volt, mennyire összetett és komplex beavatkozások is léteznek már a fogpótlások területén. Mivel a klinika, ahol dolgozom a különböző részkeges és teljes fogpótlás módszerekre specializálta magát, nap mint nap megfogyelhetem a kegkorszerűbb technológiák alkalmazását.

A fogsorom sajnos gyerekkorom óta nem teljesen ép, két fogamat is kihúzták még mikor fiatal voltam. Most, hogy látom a pácienseinken a rendelőben, hogy mennyire elégedettek új, tökéletes mosolyaikkal, énis kedvet kaptam, hogy rendbe hozzam magam ilyen téren. Sajnos az eljárás egyáltalán nem tekinthető olcsó mulatságnak, jóllehet sokkal kedvezőbb áron lehet a fogbeültetést Óbudán elvégeztetni, mint bárhol máshol Európában vagy a tengerentúlon. De mivel esztétikai fogászati beavatkozásról van szó, a társadalombiztostó sajnos nem támogatja, így a betegnek kell fizetnie a teljes kezelést, amennyiben nem magán-egészségpénztári tag.

A tökéletes megoldás pedig mégiscsak a fogbeültetés vagy implantáció lenne, amelynek élettartama akár 40 évnél is több lehet, és a természetes fogakéval egyenértékű minden tulajdonsága. Az eredményeket látva tényleg elképesztően gyönyörű munkát lehet végezni, azonban egy átlagember számára gyakran megfizethetetlen, főként ha nem egy, hanem több fogról van szó. Szerencsére alkalmazottként némi kedvezményben részesülök, valamint van egy magán-egészségpénztári számlám is, amelyről finanszírozható a kezelés.

Főnököm említett bizonyos dolgozói kedvezményt is, így viszont már tényleg elgondolkodtató a helyzet. Lehet, hogy megéri a fájdalmat, hogy utána akár életem végéig megoldódjon egy problémám. Volt már esetleg valakinek része ilyen kezelésben? Mennyire fájdalmas? Nálatokmennyi dieig tartott a gyógyulási fázis? Azt hallottam akár fél év is lehet...

Comment on this post